News & Activities

Uvodna konferencija povodom početka projekta “Sa robotom na Ti” održana je 27.05.2021. u Srednjoj tehničkoj školi “Milenko Brzak Uča” u Rumi. Projekat je finansiran iz sredstava EU, kroz program Erasmus+, a cilj projekta je stručna obuka nastavnika i učenika i približavanje privrede i formalnog i neformalnog obrazovanja. Vladimir Lalošević, direktor Centra novih tehnologija iz Rume kao koordinartor projekta zvanično je otvorio ovaj projekat.Patneri u projektu su: Tehnička škola “Milenko Brzak Uča” iz Rume, kao i dve partnerske škole, jedna iz Portugala i jedna iz Slovenije.

Opširnije možete pročitati na sledećem linku.

Odabrani učenici Srednje tehničke škole “Milenko Brzak Uča” su završili pripreme iz engleskog jezika za projekat “Sa robotom na Ti”. Učestvovali su učenici drugog razreda, smer elektrotehiničar računara i drugog razreda, smer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje. 

Opširinije možete pročitati na sledećem linku.

Slovenački partneri po projektu “Sa robotom na Ti” zvanično su otvorili projekat u sovjoj školi u Sežani (Slovenija).

Direktor škole – Dušan Štolfa i školski koordinator – Maja Prešeren.

Održan je prvi transnacionalni sastanak u Portugalu,u Barselosu po projektu “Sa robotom na Ti” iz programa Erasmus+. Prisustvovali su koordinator projekta i svi partneri.

Opširnije možete pročitati na sledećem linku.

Program LTTA – Drone controle 30.08-3.09.2021.

Na trening “Kontrola drona” učestovalo je 12 učenika i 6 nastavnika. 

Profesori Zoran Negovanović i Igor Tomić, realizovali su sve dane obuke. Učenici su podeljeni u 4 grupe po troje, po jedan učenik iz svake zemlje. Predavači su im predstavili ukratko sve o performansama drona i uputili ih u materijal po kome će se obuka realizovati. Celokupan izveštaj možete pročitati ovde.

Na sledćem linku možete da preuzmete Priručnik za praktičnu nastavu u kojoj se nalazi osnove kontrole TELLO DRONE.

Na sledećem linku možete da preuzmete prezentaciju koju je priredio Momir Alvirović, predsednik Asocijacije za bespilotne sisteme u privredi, gde se objašnjava rad bespilotnih letelica, istorija, primena…

Koordinator projekta sazvao je članove tima iz Srednje tehničke škole na dogovor u vezi sa organizacijom II TPM sastanka u Sloveniji. Više o sastanku možete pročitati ovde.

Celokupni izveštaj sa ovog sastanka možete pročitati ovde.

Centar novih tehnologija i Srednja tehnička škola održali su 17.12. 2012. putem ZOOM platforme predavanje pod nazivom Upotreba drona u nastavi.Voditelji predavanja u struci bili su profesori iz Srednje tehničke škole „Milenko Brzak Uča“ iz Rume, Zoran Negovanović i Igor Tomić, dok je ispred Centra novih tehnologija bio direktor kompanije Vladimir Lalošević.

Opširnije možete pročitati na sledećem linku.

Učenici STŠ “Milenko Brzak Uča”iz Rume sa direktorkom škole Vesnom Ilić govorli su na lokalnoj Sremskoj TV u emisiji “Srem na dlanu”.Predstavili su tekuče aktivnosti I govorili o projektu svako iz svog ugla-nastavnika,direktora I učenika.

Celokupan izveštaj možete čitati na sledećem linku.

Aktivnost na projektu C2 i C5 dogodila se u Portugalu. U ovim aktivnostima projekta “S robotom na ti” iz programa Erasmus+ koji finansira EU a čiji su učesnici, koordinator projekta – Centar novih tehnologija iz Rume koji okuplja tri sručne škole- jednu iz Rume-STŠ”Milenko Brzak Uča” kao i druge dve- iz Portugala i Slovenije.

Celokupan izveštaj možete čitati na sledećem linku.

Na sledećim linkovima možete preuzeti priručnik svih obuka (dronovi, 3D štampači, mehanička ruka):

 

X